Jump to content

TELE2 ātrgaitas mobilais internets


key-abc
 Share

Recommended Posts

Labrīt!

 

Ir doma iegādāties to mazo modēmiņu, lai lietotu T2 bezvadu netu. Tarifu plānoju ņemt "Ekonomisko". Jautājumi ir divi:

 

1. Vai ar tiem 500mb pietiks, lai aktīvi brauzētu netu katru dienu? Dziesmas un cits stuffs vilkts netiks.

2. Un cik tad beigu beigās sanāk par to visu prieku maksāt?

Ja modema lietošana būs pietiekoši ērta, pēc 2 testa nedēļām varēsi vienkārši turpināt lietot Tele2 mobilo internetu – pēc izmēģinājuma tas tiks automātiski pieslēgts datu plāna (Ls 15/mēn) abonēšanai.
Tas nozīmē to, ka man būs jāmaksā 15 Ls/mēnesī + izvēlētais tarifs vai tikai izvēlētais tarifs?
Link to comment
Share on other sites

1. tev pašam jādomā, vai tev pietiks ar 500MB, es saku, ka nepietiks

2. ja neko nejaucu, tad pie līguma slēgšanas ir jāsamaksā 5 lati par modemu un tad atkarībā no izvēlētā datu plāna ikmēneša abonēšanas maksa. Tie 15 lati (jeb 15,38 pēc PVN pacelšanas) ir par datu plānu "Klasiskais" - "neierobežoto" pieslēgumu

 

Re, info no Tele2

 

Patērējot 1GB Jūs aptuveni varat izmantot internetu 30 stundas, ielādēt 60 mūzikas ierakstus, ielādēt 30 video klipus un nosūtīt 650 e-pasta vēstules.

Patērējot 10 GB Jūs aptuveni varat izmantot internetu 300 stundas, ielādēt 600 mūzikas ierakstus, ielādēt 300 video klipus un nosūtīt 6500 e-pasta vēstules.

 

Ja Jūs neskaitāt savus nosūtītos e-pastus un pavadīto laiku pārlūkojot informāciju internetā, tad ir noderīgi zināt, ka vidēji interneta lietotājs izmanto 1.5GB mēnesī.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Shampuns

Tele2 ziņo, ka tagad nodrošina EDGE visā Latvijā!

Tele2 visā tīklā nodrošina EDGE datu pārraides tehnoloģiju, kas piedāvā datu pārraides ātrumu līdz pat 256 kilobitiem sekundē. Lietojiet mobilo internetu telefonā tagad vēl ātrāk!

 

Un viens apšaubāmas reklāmas citāts no avīzes. Klients kas lieto pieslēgumu ar minimālo maksu Ls 14 saņem rēķinu ...zem 10 latiem. Droši vien arī numura noteicēja viņam nav :)

Sergejs ilgu laiku bijis cita mobilo sakaru operatora klients, taču jau četrus mēnešus izmanto Tele2 tarifu plānu Brīvais 14... ... Pirms četriem mēnešiem nolēmu ar savu numuru pāriet uz Tele2 un esmu ļoti apmierināts. Galvenais iemesls operatora maiņai bija lielie sarunu rēķini, kas svārstījās no 45 līdz pat 70 latiem mēnesī. Šobrīd, lietojot Tele2 pakalpojumus, mans rēķins mēdz nepārsniegt pat 10 latus, un tā ir milzīga atšķirība.
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Varbūt kāds kurš lieto šo štrumentu var pateikt kāds ātrums apmēram ir Liepajā\Grobiņā ?

Link to comment
Share on other sites

Tele2 ziņo, ka tagad internets datoram ir pieejams arī ZZ īpašniekiem. Ko domājiet par šo piedāvājumu?

Pasūtot mobila interneta plānu balss zvani nav pieejami. Max.ātrums 1 mbps. Uzskaites solis 1 MB (!). Interesanti, ja šis ir akcijas piedāvājums, tad kāds būs pastāvīgais?

 

ZZ Mobilais internets tagad arī kompim!

ZZ mobilais internets datoram ir pirmais Latvijā, kuru lietojot tu maksā tikai par to datu apjomu, ko patērē! Tas nozīmē, ka vairs nav jāmaksā par laiku, kad esi pieslēdzies internetam. Nekādas minimālās maksas dienā, nedēļā vai mēnesī! Izslēdz hronometru, jo ar Zelta Zivtiņu tu maksā par tīru internetu!

Iegūsti brīvību un piekļūsti internetam visā Latvijā, jo tagad tavā rīcībā ir lieliskais un uzlabotais Tele2 tīkls! Sērfo ar turbo ātrumu vietās, kur ir 3G pārklājums!

Turklāt ZZ bonusi paliek spēkā! Atkarībā no atjaunošanas nomināla lieluma, vari turpināt baudīt 35 – 90 % bonusus tavam kredītam.

Vēl vairāk interneta!

Lietojot Zelta Zivtiņas mobilo internetu, tu maksā tikai 3 santīmus par MB. Gribi vēl mazāk? Tad pierēķini ZZ papildināšanas bonusus un patiesās izmaksas būs vēl mazākas (1 – 2 santīmi par MB).

 

Turklāt akcijas laikā varēsi lietot internetu vairāk nekā būsi par to samaksājis!

* Piemēram, nopērkot atjaunošanas nominālu par Ls 2,95, tu vari iegūt Ls 4,50 kredītu. Ja dienas laikā iztērēsi Ls 4.50 datu pārraidei, tad pārējo šīs dienas daļu līdz 24:00 tu varēsi lietot internetu pilnīgi par brīvu!

* Ja nepietiek un gribi vairāk, tad atjauno kredītu ar Ls 7,95 vai lielāku nominālu. Tas dos tev iespēju 30 nākamās naktis (no 24:00 līdz 6:00) lietot internetu bez maksas!

* Un visbeidzot labākā ziņa – ja atjaunosi kredītu ar Ls 30.00, tad 30 dienas no atjaunošanas brīža naktīs (no 24:00 līdz 6:00) un visu dienu nedēļas nogalēs internets tev būs bez maksas!

 

Akcijas piedāvājums spēkā līdz 1. jūlijam.

Kā uzsākt?

Nav modema? Nenokar degunu! Nāc uz Tele2 klientu apkalpošanas centru un tikai par Ls 39 iegūsti to savā īpašumā! Kopā ar modemu saņemsi arī ZZ Starta komplektu un kredītu sērfošanai - kopā Ls 14,50!

Ja tev jau ir modems, tad atliek tikai spert 5 vienkāršus soļus līdz ZZ mobilajam internetam!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Varbūt kāds kurš lieto šo štrumentu var pateikt kāds ātrums apmēram ir Liepajā\Grobiņā ?

 

Biju Liepājā pirms nedēļas ar savu modemu. Pilsētā visur bija 3g bez problēmām, uz šosejas braucot šur tur pārslēdzās uz GPRS.

Link to comment
Share on other sites

abuser

Jautrībai:

Žēl ka zz neskaita klāt +1 santīmu par katru ienākošo megabaitu :D

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Gan jau , ka nepietiks,

 

p.s. ekonomiksjam tarifu plānam tagad ir 700mb

Labots - AGIM
Link to comment
Share on other sites

Wombats

Es tieši kā šobrīd mēģinu izvēlēties mobilo internetu. Šobrīd esmu nosliecies tieši uz Tele2 pusi, jo man vajag daudz trafika, bet tur, cik saprotu, ir pieejami 20Gb, pirms tiek ierobežots ātrums. Ir kaut kāda lietošanas pieredze?

Link to comment
Share on other sites

Protams.

 

Lietoju VPN un RDP viss bumbās.

 

Viendien torrentos dokumentālo filmu paskatīties paņēmu (viesnīcā teļuka nebija) atnāca ar vidējo ātrumu 800kbs.

 

Boot.lv šad tad neveras un draugos tevi redēs kā kuro dienu, tad būsi igaunis, tad zviedrs utt.

Link to comment
Share on other sites

Wombats

Nu Draugi būtu maza bēda, galvenais ka vismaz pilsētā normāls ātrums, man daudz tikšanās sanāk, visu laiku sanāk ko vilkt no neta, un un uz to, ka visur būs WiFi, tomēr ne vienmēr var paļauties.

Labots - Wombats
Link to comment
Share on other sites

Wombats

Vakar paņēmu uz 2 nedēļām patestēt to Tele2 usb modemu, tāpat privāto numuru (uz kuru tikai man zvana, pats zvanu no darba) pārslēdzu uz to jauno Brīvais 1 (interesanti, ko tagad darīs LMT - Formula 0,5? :D )

Pagaidām tik pa Rīgu ir mēģināts internets, iet kā zvērs. Nezinu, kā ir citiem, bet forši, ka visa tā pieslēgšanās ātri notiek, nav 5 min jāgaida. Tomēr pavisam cita lieta, ka nav vairs katrā vietā jāmēģina samakšķerēt bemaksas wifi, kurš parasti izrādās neprātīgi lēns. Pagaidām arī nav bijis tā, ka vienā vietā esot pēkšņi atslēgtos.

Vienīgais īsti nav skaidrs, cik lielu datu apjomu ņemt, ja pieņem, ka internetu lieto regulāri (teiksim, katru dienu 2h neta browsēšanai), bet nekādas filmas parasti nekačā.

 

Ir kādam pieredze, var padalīties ar savu datu apjomu? īsti jau vienalga, kurš operators.

Labots - Wombats
Link to comment
Share on other sites

Ahā, tad tagad es saprotu, kāpēc tas softa skaitītājsvisu laiku resetojās - jo es mainu datorus.

Man aktīvi browsējot sanāk aptuveni 2Gb mēnesī. Pārējo izmantoju, lai skatītos online TV un klausītos radio.

Link to comment
Share on other sites

<h3 class="post-title entry-title"> Tele2 mobilais intenets - Liepājnieka piezīmes - manas

</h3>http://renuar.blogspot.com/2009/02/tele2-mobilais-intenets.html

 

No 2009. gada februāra man ir nogriezts ātrums 256/256

Tas ir ap 30Kb/s, turp un atpakaļ. Ap 2,5Gb diennaktī.

Nu 100 Gb vairs nevar sasniekt, kā agrāk.

2009-febbruar.jpg

 

Bet "laime" kāda bija 2008. decembri un 2009. janvāri

man vairs nespīd - ap 350 ... 520Kb/s

2009.01.01_aatrums-torrent.png

torrent2.jpg

Lietoju Tele2 mobilo internetu jau gadu (no 2008. 17. janvāra)

Līdz 2008. oktobrim vidējais ātrums 160Kb/s

Oktobris un novembris bija sakains(sūdīgs) - ap 15 ... 90Kb/s, pat domāju atkratīties.

Vidēji mēnesī lejuplādēju 90Gb failus, pie 100Gb sasniegšanas internetu rubī nost.

 

Domāju ka visiem Tele2 mobilā interneta lietotājiem ir 256/256 ierobežojums, bet izrādās ka manam fāterim(tēvam) tāds nav, bet viņš pa 2008 gadu kopā ir ap 10Gb nobraukājis, tikpat cik es pa 4 dienam tagad.

 

Laikam Tele2 šķiro klientus - sliktajos un labajos. Esmu slikts :)

 

Maksāju 15Ls/mēn. , pirmie 3 bezmaksas, un 2008. decembris 10Ls - ķipa dāvana. Līgums uz 2 gadiem un "usb" modems E220 iekļauts cenā. Pirms tam interesējos par "Triatel", labi ka tos ķēmus neatradu. Ar "Triatel" atkrīt torrent, dc++, skype un vēl visi kas neizmanto noteiktu "portu", un tikai 5Gb pa 19 Ls.

"Bite" ātrs, bet dārgs, tikpat cik "LMT". Tagad sīkāk neemu pētījis.

 

Jau kādus 3 mēnešus Tele2 neizmantoju - atteicos, jo samazināja ātrumu uz 29kb/s (256kbit) no pirmās mēneša dienas vai pirmā bita. Bet ja esi pasīvs lietotājs, tad tikai Tele2.

Link to comment
Share on other sites

Bet ja esi pasīvs lietotājs, tad tikai Tele2.

LMT ir labi piedāvājumi interneta mazlietotājiem.

* Dati 1

Šis datu pārraides veids ir piemērots interneta „mazlietotājiem”. Tam ir noteikta ikmēneša abonēšanas maksa - Ls 1,21 un iespēja izmantot 5 MB bez maksas.

* Dati 5

Šis datu pārraides veids ir piemērots tiem, kuri regulāri lieto internetu – meklē informāciju, apmeklē ziņu portālus, saņem un sūta e-pastus u.tml. Tam ir noteikta ikmēneša abonēšanas maksa - Ls 5.13 un iespēja izmantot 100 MB bez maksas.

* Dati 9

Šis datu pārraides veids ir piemērots regulāriem interneta lietotājiem, kuriem ir nepieciešams ne tikai iegūt informāciju, bet reizēm arī lejuplādēt failus. Tam ir noteikta ikmēneša abonēšanas maksa - Ls 9.23 un iespēja izmantot 500 MB bez maksas.

Avots: http://www.lmt.lv/lat/abonentiem/pakalpoju...arraide_talruni

 

Pakalpojumu var pieslēgt un atslēgt iCentrā.

===============

LMT GPRS trafiks ietilpst formulu un vienādo minimālajā maksā.

Link to comment
Share on other sites

Jau kādus 3 mēnešus Tele2 neizmantoju - atteicos, jo samazināja ātrumu uz 29kb/s (256kbit) no pirmās mēneša dienas vai pirmā bita. Bet ja esi pasīvs lietotājs, tad tikai Tele2.

 

Cik zinu, tev samazina ātrumu uz nākošo mēnesi, ja esi pārsniedzis limitu tekošajā.

 

Man pa pilsētu vidējais d/l ātrums ir krietni virs megabita.

Link to comment
Share on other sites

DannyDiktator

Teicams internets, es uz telefona caur net.apollo.lv 14MBit/s notestēju

Labots - DannyDiktator
Link to comment
Share on other sites

dzincha

aga - es arī notestēju savu tele2 modēma ātrumu caur e51 wlan.

šis man uzrādija ap 9 mbit, bet no datora ir ap 500 kbit.

Nezinu kāpēc tā, bet nu tā tas i. Uz telefona kkā nepareiz tiek sareķināts, kaut gan lapas veras ātrāk kā uz datara, ekrāns mazs, bildes arī.

Link to comment
Share on other sites

dzincha

Kas liedz to pašam izdarīt?

E51 samelo par to ātrumu, kad pieslēdzos ar laptopu caur to pašu wlan, tad ir pavisam cita aina ~ 60 KB/s.

Link to comment
Share on other sites

dzincha

Tele2 iedod tikai modemu ar softu. Ja vajag rūteri, tad jābrien uz veikalu.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Jautājums tele2 3g lietotājiem: Vai jums Jelgavā un tās apkārtnē strādā 3g internets? Man Ozolniekos only gprs un ātrums protams iespārda.

 

Nu jau viss atkal kārtībā ar to internetu. Pirms tam sūtiju n-tos meilus uz viņu hd, bet bez rezultātiem.

Te kā iepostēju tā pēc pāris stundām viss čiki briki. Varbūt kāds no tele2 lasa boot.lv un noreaģēja :)

Bet varbūt vienkārši sagadīšanās....

Link to comment
Share on other sites

jautajums. ja parsniedz tos 10 gb, patiesam tiek samazinats atrums? un vai ja samazina atrumu, tad nakosaja menesi viss ir normali?

Link to comment
Share on other sites

jautajums. ja parsniedz tos 10 gb, patiesam tiek samazinats atrums? un vai ja samazina atrumu, tad nakosaja menesi viss ir normali?

 

Samazina apmēram 10 kārtīgi,un uz visu nākošo mēnesi!

 

 

Tas ir tā ,piemēram,šomēnes  vari nodzīt kaut 200,bet ātrumu noņems tikai 1.augustā,un uz visu augustu !

 

Ja augustā nepārsniegsi 10Gb ,tad septembrī atgriezīs atpakaļ!

 

Tā kā uzmanīgi !

 

Tikai pasts ,nedaudz pa forumiem u.tml.!

 

Tik nesadomā neko vilkt no neta(sasakries ka nemanīsi tie 10)!

 

 

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...