Jump to content

Iesakiet lūdzu kameru 400 Ls robežās


Peleecis
 Share

Recommended Posts

Sveika , Tauta! Zinu zinu , šāda tēma ir apmuļāta šeit neskaitāmas reizes ... esmu lasījies , bet neko citu , kā smadzeņu iekaisumu ieguvis neesmu .

Lieta tāda , ka man ir šādi tādi papildus nosacījumi .......

Ok .. sākam - man sievuks ir sadomājies pirkt videokameru .... Viņai ir savāktas dāvanu kartes par 400 Ls . Tās der Alfā , Molā , Dolē , Origo , Galerija Centrs . Lūk arī pirmais papildus nosacījums , runa ir par tiem modeļiem , kuri iegādājami Elkoros , Tehnolandos , vai kas nu tur vēl ir atrodams .....

Otrais būtu - lietošanas vienkāršība . Nav domas konkurēt ar profesionālajiem operatoriem , bet gan pafilmēt puikam spēles , kādus ceļojumus , vai tussiņus . Es pietiekami laika pavadu ar fotogrāfiju apstrādi , lai varētu atļauties vēl tik pat pavadīt mokoties ar videoapstrādi .... tad jāpamet darbs :)

Un te nu sākas lielie bet ... Vienu brīdi visparocīgākais variants sķita mini DVD - nofilmē , ielādē datorā , i usjo !!! bet nu gadās tak , ka roka noraustās , ne tas kadrā patrāpījies , nu vienvārdsakot ģribētos patīt atpaķaļ un pārfilmēt pa virsu . Šķiet te tas nebūs iespējams .

Tad vēl datu saglabāšanas jautājums - uz diskiem šķiet nav īsti droši ...

Nu labi ok ir mini DV kasetes . Draugam ir Sony kamera , un cik es atceros , jams vienmēr ir pukojies par safilmētā pārdzīšanas sarežģītību uz PC . Ar oriģinālo softu sanākot ilgi un sliktā kvelitātē . Labi sanākot vien rakstot ar Philips DVD rakstītāju . Bet nu tādu papildus netaisos iegādāties .

Vēl ir atmiņas kartes u.c datu glabātāji , bet traki ir tas , ka es vispār nu jau vairs nesaprotu ko man vajaga ....

Zinu tikai to , ka gribētu lai šī kamera pēc iespējas mazāk man sarežģī dzīvi (godīgi sakot , ja ne sievuks , es par tādu i vispār nedomātu )

Paldies jau iepriekš visiem , kas pacentīsies mani apgaismot :) ,un glābt no personības sadalīšanās

 

Upsss - atvainojos ļoti sadaļas administrētājam - pats nesaprotu , kā man ielikās šeit - pie kodēšanas konvertēšanas . ...Biju domājis pie sadaļas ,,Cits,, .

Kaut gan - laikam jau pamat jautājums jau arī ir par to , no kāda aparāta safilmēto . būtu visvienkāršāk konvertēt ?

Labots - Peleecis
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Va vellos. Varbūt pierunā viņu uz trauku mazg. mašīnu vai kaut ko tamlīdzīgu. Aizņemies kameru no drauga un iedod šai pafilmēt. Zināma lieta, ka pēc 2h jau tā lieta apnīk. Kur nu vēl vilkt uz PC, montēt, cept iekš DVD... Mēģini pierunāt nepirkt video kameru. Nomētāsies, noputēs. Karoč - tādas lietas der tikai kad piedzimst bērns vai arī bērns ir ļoti lies sportists un tev jābrauc uz sacensībām. Tad gan var ņemties ar video. Pārējā laikā pat foto lietas ir apgrūtinošas.

Link to comment
Share on other sites

Nu piekrītu jau - ir tā . Un patiesībā jau kādus gadus trīs veiksmīgi pretojos šai idejai .... bet nu ziepes beidzot ir sabriedušas - re , pat dāvanu kartes iekrātas :) .

Nu jā - un ar to bērnu sportistu ... nu tieši jau tā arī ir . Un personīgi es tieši šeit arī redzu kameras vienīgo jēgu - kad saki sīcim , tu to darīji tā bet vajadzēja šitā , seko nejauks skatiens tavā virzienā un komentārs , ka tu ir dumš un neko nesaproti. Savādāk , ja viss ir safilmētrs un jamam pašam būtu iespējas paskatīties uz savām darbībām no malas .

Link to comment
Share on other sites

aivarsvelves

Runājot par mini DV. Es tur nekādas problēmas nesaskatu. Man ir Sony DCR-TRV27. Veca gan jau kā Zeme ( 6 gadi tehnoloģiju laikmetā ir mūžība). Uzfilmē savu materiālu, savieno ar PC ( Kamerai ir DV In/Out pieslēgums),datorā stāv Pinacle Studio 12 Ultimate. Progā viss ir samērā vienkārši - iesācējs arī uzreiz sapratīs pamatus. Izgriežam kas lieks un nevajadzīgs, saliekam pārejas, Menu un visu ko sirds kāro un glabājam nost - vai nu uz DVD matricas, vai kompī. 60 minūšu materiāls no kasetes uz datora aizņem ap 10-12 GB.

 

Arī man ir bērns - sportists. un te nu Tev ir pilnīga taisnība - safilmē , pievieno pie sava milzīgā LCD TV un bilde uzreiz ir skaidra - Re puis - te kļūdījies, te vajadzēja tā, bet te Tu biji baiss malacis. Man puiks savus mačus citrei skatās dienām - pats tin uz priekšu un atpakaļ. Skatās un es ceru ka mācās no tā ar!!!

Link to comment
Share on other sites

Nu nezinu - pats neesmu ar to saskāries , vienkārši dzidēts ir no vairākiem cilvēkiem , ka atskaņojot pa taisno no kameras kvalitāte ir ok , bet ar PC pārkonvertējot un ierakstot uz DVD diska , pakaļā .... Viens no avotiem , kā jau teicu risina to , darbā rakstot uz diska nevis ar PC bet ar Philips rakstīkli . Jams pats strādā pie tehnikas tirdzniecības , tapēc tā var atļauties . Un vēl viš stāstīja ka visi barā tur veikalā esot mocījušies , tai skaitā kolēģi kas ar PC ir uz tu . Un tāpat sūc vien sanākot ar to kodēšanu ... Nezinu ... var būt ka tā arī nav - saku , ko dzirdēju , nevis par ko esmu pārliecināts

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Nu tādā gadījumā (kad dzīvē ir viss - trauķene, veļas žāvētājs, superduper kafijas aparāts, jauns mobiļņiks un, galvenais, daudz brīva laika) skaties uz kaut ko ar max labu bateriju, optisko bildes stabilizāciju un lielu matricu. Lasīju, ka viena civilizēta izmēra CMOS matrica esot labāka par trijām mazākām CCD matricām (Panasonic). Turklāt ērtībai (nevis kvalitātei vai safilmētā glabāšanai) vislabākā būtu HDD kamera - piemet pie PC, izmet ātri lieko ārā un iededzini DVD.

 

Atvainojos, visām HDD kamerām līdz 400Ls attēls veidojas uz 1/6 CCD. Karoč - viss viens.

Labots - Žaks Kustō
Link to comment
Share on other sites

Nu ja nu ja :) - bet to brandu ir tik daudz , un to modeļu , katram brandam , ak vaimandieniņ , vēl vairāk !!!!

Tak parakājos pa tiem forumiem , un kameru apskatiem .... un sapratu to , ka ja man kāc neiedos pa galvu un nepateiks ka vajag to un to , man draud banāla prātā nojukšana :)

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Tā kā pats tikko secināju, ka šādām kamerām viss notiek uz 1/6, tad laikam būtu prātīgi skatīties uz Panasonic, jo tie vismaz nodara lietu uz 3CCD.

 

Panasonic SDR-H280 [360Ls internetā] būtu mans domu gājies. Moš atnāks kāds cits un mani nolamās.

Link to comment
Share on other sites

Nevajag aizmirst par somu,otru bateriju un tādiem sīkumiem :)

Bet tiešām,ar Mini DV viss ir maksimāli vienkārši.Piespraud ar Firewire drāti,atver programmu un iedzen datora.Turklāt var kasetes saglabāt,kā arhīvu,ja kādreiz ko ievajagas.

Link to comment
Share on other sites

Apskatīju uz fikso specifikācijas tam Panasonic - izskatās jau tā neko . Tik pāris jautājumi - kādā formātā jams uz tā HDD ieraksta ? Vai tie 30 Gb ir gana , un kādas ir iespējas to apjomu palielināt ar atmiņas karti ? vienkārši šajās lietās iru nu pavisam dumš ....

 

bet par baterijām utt . tiesa - tās ir nemazsvarīgas lietas , bet tās es veiksmīgi risinu ar ebay palīdzību

Labots - Peleecis
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Ar 30GB būs vairāk kā pietiekami, turklāt, ja pareizi saprotu, komplektā ražotājs dod 4GB SDHC karti.

 

Raksta viņš mpeg2, bet kā saucās konteineris (paplašinājums aiz punkta) vells viņu zina. Gan jau ka visas video apstrādes programmas (ieskaitot Win iebūvēto) spēs saprast.

Link to comment
Share on other sites

Paldies par pirmo konkrēto domu !!!! Man uz pusstundiņu jānozūd . Jauki būtu , ka manas prombūtnes laikā Jūs te tā kārtīgi izvillotos , un kad atgriezīšos , pasniegtu man risinājumu uz paplātes :))) . Com on , ļaudis ! Vai tad neviens videokameras nelieto ? Foto sadaļās brīžiem tādas batālijas panesas , ka vai prieks :) . Muļķim tad ir ko lasīt , un mācīties :) .

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Kā ta nelieto - lieto tā kā traki. Pats ik pa laikam palietoju aizņemoties. Sencis kaut kādā vājprāta uzplūdā iepirka Sony HDR-SR12E. Ķipa skaitās FullHD un ar 120GB HDD. Nu... es nezinu. Tās naudas vērta šī lieta nav. Turklāt nācās apgreidot vai pusi elektronikas:

* rediģēšanai kompis ar C2D 2.4GHz+4GB RAM

* uzglabāšanai un atskaņošanai Plextor ārējais BD rakstītājs

* atskaņošanai uz TV - Panasonic BD pleijeris

 

Padārgs pasākums. Bet kas man žēl - lai tak vecais trakais paņemās. Tā pat gaidīt mantojumu būtu muļķīgi.

Link to comment
Share on other sites

Nu jā - katrs jūk prātā pa savam :) . Bet labāk lai ir kāds hobijs , nevis pudele par psihoterapeitu ...

Kamēr vazājos rņķī sacēlās vēl viens jautājums . Neesmu nekad ņēmies ar video pārkodēšanām , aiz tā nav īsti skaidrības , kā tas notiek tīri tehniski .

Un tapēc par to mpeg2 . Nu tas tak ir jau kompresēts formāts . Bet kā jams uzvedas filmējot ? Nu , teiksim , esmu uzfilmējis sižetu , un konstatēju , ka pēdējā trešdāļa ir galīgā sviestā . Vai jams pieļauj tādu iespēju , ka es padzenu kameru par to trešdaļu sižeta atpakaļ , un turpinu filmēt jauno pa virsu ?

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Manuprāt HDD kamerām gan tas nav iespējams. Filmējot šis dala failus atkarībā no tā ko dari - izslēdzot un nostopējot pavisam filmēšanu tiek noglabāts atsevišķs fails, kuru var izdzēst tikai kā vienu veselumu. Savukārt nopauzējot filmēšanu turpina rakstīt uz priekšu tajā pašā failā. Vēl jau ir tāda lieta kā HDD formatējuma ierobežojošie izmēri FAT16, FAT32...

 

EDIT: uz ko taisies pārkodēt? Ja domā pārkodēšanu no kameras uzfilmētā jēlā materiāla uz DVD formātu, tad to dara video apstrādes programma.

Labots - Žaks Kustō
Link to comment
Share on other sites

Nu tur jau tā lieta , ka to faktoru ir vājprātā daudz , un ja neesi saskāries , par daudz ko pat iedomāties nevari , tapēc jau tapa šis jautājums .

Būtu jau baigi feini tā , ka paskaties , kura kamera patīk no skata un pērc tik nost :). Bet nekuku - vienam tas labāks , citam šitas . Bet modeļu ir vājprātā daudz - visus izpētīt ir nereāli . Cerēju ka vairāki ļauži pastāstīs , kurš modelis jamam patīk , un tad jau atliktu tikai papētīties konkrēti par tiem . Bet nekā - klusums baigais :)

 

Par pārkodēšanām .... Nez ... domāju ka ne uz ko - cik nopratu tad ir programmas , kas veiksmīgi ļauj montēt un rediģēt jau kompresētos failus . Bet visi atskaņotāji kas man ir - saprot to mpeg 2 . Vot ja filmē ar mini DV , tad bez kodēšanas neiztikt , cik noprotu . Un tad ja , īsti nezini kā , tik kaku var sataisīt (nu tas ir viedoklis no pārrunām ar tiem maniem paziņiem ) . Bet iespējams , ka arī šo var veiksmīgi risināt .

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Man jau liekas, ka šajā gadījumā galvenais ierobežojošais lielums ir konkrētā noskatītā modeļa pieejamība šoppingmolu elektronikas veikalos. Drīzāk jau jāskatās uz vietas kas pieejams un tad jādomā - der/neder. Turklāt neesmu pārliecināts, ka Alfā esošais Elkors būs stāvā sajūsmā par Galaktiko (tā laikam saucās) dāvanu karti... kaut gan kas zina...

Link to comment
Share on other sites

Pagaidiet,kad uzradīsies lietotājs Krishius,vai arī nosūta kāds viņam PM.

Čalis visnotaļ kompetents par video lietām.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Man jau liekas, ka šajā gadījumā jāiet uz iemīļoto iepirkšanās centru, jānoskaidro kurš veikals draudzējas ar Galaktiko. Tur jāpaskatās kas pieejams izvēlētā cenu kategorijā un tikai tad jādod te uz apspriešanu vairāki konkrēti modeļi. Citādāk sanāk baigi čamdīties pa tumsu, lai arī pamata nepieciešamības ir OK definētas.

Link to comment
Share on other sites

Es nezinu kas tās par kartēm .... Bet par tiem modeļiem - nu vismaz elkorā ir iespējams sazvanīt , un lūgt lai konkrēto modeli (ja tāds jamiem vispār ir )pārsūtīt uz veikalu , kurā tās kartes ir derīgas . Viss klāsts , visos veikalos jau viņiem naff. Tas ir , ja zina modeli . Bet es jau pat neesmu priekš sevis nodefinējis , kurā datu nesēja virzienā skatīties .... Vispār jau .... tik videolietās,,apgaismots,, cilvēks kā es , mierīgi varētu ieet un pirkt pēc skata , un tad lietot tādu kā ir :) . Bet nu gribējās gudrus ļaužus paklausīties , ja nu k;ads grauds izkrīt ? Ok , pagaidīsim zinošos

Link to comment
Share on other sites

... Tur jāpaskatās kas pieejams izvēlētā cenu kategorijā un tikai tad jādod te uz apspriešanu vairāki konkrēti modeļi. Citādāk sanāk baigi čamdīties pa tumsu, lai arī pamata nepieciešamības ir OK definētas.

Tieši tā, jo kāda jēga kaut ko ieteikt, ja tas modelis varbūt vispār nav dabūjams.

 

400ls tāda "nepateicīga" cena. IMHO parasto miniDV par tādu cenu nav jegas pirkt,

jo cik zinu neviens ražōtājs vairs HiEnd modeļus, kas varētu būt šajā cenu diapazonā, priekš SD miniDV neražo.

Līdz ar to sanāks pirkt morāli un fiziski vecus modeļus, kuri varbūt pāris gadus nogulējuši veikalu plauktos/noliktavās.

Neredzu arī jēgu piemaksāt par SD HDD vai DVD, jo labākajā gadījumā kvalitāte tā pati, tikai par lielāku cenu.

 

Priekš HD savukārt 400 ir drusku par īsu. Ja 400 ir griesti un nekādi vairāk, tad es skatītos uz Panasonic NV-GS330EP-S

(Cena internetā ~250ls)

Link to comment
Share on other sites

Paldies par vēl vienu viedokli ! .

Es jau saprotu , ka it kā , nu vajadzētu man nosaukt pašam kādus modeļus trīs ,četrus , un tad prasīt who iz who . Bet no tiesas - nu neesmu es nekad par videolietām interesējies . Man to patreiz izdarīt ir tikpar viegli , kā uz aklo , nakts laikā , nēģerim ar pirkstu dibenā iebaksīt . Tapēc arī gāju šo ceļu - ar domu , ka no apspriestajiem modeļiem lūkošu kas ir nopērkams ..... Un tā nav , ka ne kapeiku vairāk - kādu simtiņu sievukam es varētu piemest (vairāgk gan nagribētu... un vai maz vajaga?) . Un par HD - šis nu ir virziens , uz kuru es vismazāk lūkojos , jo tas vilks aiz sevis visu pārējo tehnikas upgrade .

 

Tāks - ... cerams ka visi vēl naguļ - mazliet esmu nokonkretizējies uz kameru Sony DCR-SR 210 . Var būt kādam ir kas komentējams???

(PS . Alfas Elkorā strādā tāds cilvēks Mārcis,.Mani nu jau otreizējie iespaidi - rets exemplārs , kas saprot to , ko pārdod ... vai arī gauži labi to pieprot )

Tā kā .... palīdziet lūdzu tikt skaidrībā - pirmais , vai otrais :)

Link to comment
Share on other sites

Nekas labāks par MiniDV kaseti nav. Nezinu, kas tavam draugam negāja. Man viss vienkārši ir lieliski. Tie kas saka,ka konvertējot no minidv uz DVD sanāk slikta kvalitāte, daļēji tam piekrītu ar nosacījumu, ka lieto kaut kādus kreisos konverterus. Ja gribi kvalitāti, attiecīgi ir jāpasvīst. Respektīvi uzstādījumi pie konvertēšanas smuki ar rociņu jāsaliek. Nevis 3 klikšķi: open-add-convert.

Ja reiz pats teici, ka patīk apstrādāt bildes, tad ar video būs līdzīgi, ja izmanto Adobe produktus.

Link to comment
Share on other sites

Jā .... bilžu iemūžināšana , apstrāde un ņemšanās ap tām aizņem lielu manas dzīves un laika daļu - Tik lielu , ka pat nezinu vai to pašu gribētu atkārtot ar video .

Turklāt .... Mazliet iedziļinoties foto lietās , ir nākusi apjēga , cik būtiski ir tas ko , kādā gaismā bildē , kādu kompozīciju izvēlies . Tas nebūt nav tik vienkārši .......- un pēc anoloģijas .... ar video par to tev ir jādomā katru sekundes simtdaļu , un tik ilgi , kamēr spied ieraksta pogu . Ne velti 99% no tā , ko esmu redzējis safilmētu , no tādiem , kā es , ir pilnīgākās ,,kakas ,,. Un nemaz nešaubos , ka vismaz pirmajā laikā būšu pats , tādu fekāliju radītājs .

Ja nu nāks iekāre , tad domāšu par DV , HD utt utjp . Patreiz gribu pēc iespējas vienkāršāku dzīvi saistībā ar video , jo nebūt vēl neesmu ne tuvu izsmēlis visas foto sagādātās iespējas :)

 

Kaut gan .... piekrītu - var jau būt , ka mini DV nav ne vainas .... vienkārši . negribas tajā visā patreiz tik ļoti iespringt , un cietais disks šķiet pats optimālākais , kaut arī dod ārā jau sakompresētu materiālu

 

Ok ... izteikšos vēl precīzāk - esmu sagatavojies rītdien šo iegādāties , bušu pateicīgs , ja kāds man paskaidros , kapēc to nevjadzētu darīt, vai arī glūži otrādi - vajadzētu ( nu tak pēdējā diena videonevainībā :) )

Link to comment
Share on other sites

Ai peleeci, peleeci, skatos puis, tu pa daudz iesprindzis esi. Nav jau uzreiz jabut baigajam videoguru. Sakuma visi macas. Filmeshana nav gluzhi tas pats, kas fotografeshana. Ja bildes apstrada ar photoshop, tad video varesi ar premiere. Abam programmam interfeiss ir stipri lidzigs. Takaa nevajadzes gluzi visu programmu no jauna macities. Un ta jau gluzi nav,ka katru sekundes simtdalju tev bus jadoma, ko un ka filme. Es iesaku tomer njemt kameru ar DV kaseti, pats busi apmierinats. :)

Ja esi draugos ,uzmet aci shim video Neesmu jau nekads pro. Filmets ar Panasonic Gs-180gs

 

Ai peleeci, peleeci, skatos puis, tu pa daudz iesprindzis esi. Nav jau uzreiz jabut baigajam videoguru. Sakuma visi macas. Filmeshana nav gluzhi tas pats, kas fotografeshana. Ja bildes apstrada ar photoshop, tad video varesi ar premiere. Abam programmam interfeiss ir stipri lidzigs. Takaa nevajadzes gluzi visu programmu no jauna macities. Un ta jau gluzi nav,ka katru sekundes simtdalju tev bus jadoma, ko un ka filme. Es iesaku tomer njemt kameru ar DV kaseti, pats busi apmierinats. :)

Ja esi draugos ,uzmet aci shim video Neesmu jau nekads pro. Filmets ar Panasonic Gs-180gs

Link to comment
Share on other sites

mjam ... uzmetu aci ... nu ko lai saku .... - Tev ir funktieris . Bet man patriz viņa nafff ( starp citu , starp mums meitenēm ... jau kudi laiku meklēju veco Estiņu Rulla dēli , heh , neatrodas :( . Ja kādam mājās mētājas , labprāt iepirktu ) .

Patiesībā , visu cieņu - nav kaka :) . Mani tikai iedvesmo tas , ka ....nu neatceros kurš videodiskusijās minēja , bet minēja , ka esot pieejamas programmiņas sakompresētu videofailu apstrādei . Tb , lai nav jākompresē vaļā , un tad ciet - tā zaudējot vēl vairāk no kvalitātes . Bet galu beigās šā kā tā - ne jau kvalitāte nosaka baudāmību , bet pa priekšu funktieris .

 

Tāks ... iegādāju augstāk minēto kameru .... Pirmie iespaidi? Esmu par dumu pirmajiem iespaidiem , bet man patīk .

Ir viens bet ....Pilnīgi nav nekādas nojēgas par Sony līdznākošās programmas - Picture Motion Browser lietošanu

Kā apvienot failus , kā pagraizīt (Pēc apraksta saprotu ka var ... bet kā , ņisapront ) , It kā aprakstā minēts ka var pat gaismas , kontrastus utt mainīt ( a mož tikai pie foto , nez ) . Lai netaisītu atkal jaunu topiku , apvaicāšos te - mož ir kāds biedris , ar dzelz nerviem , kas būtu gatavs vai nu caur PZ , vai pie kāda mēriņa man mājās , pie PC dot īsu ievadu video editēšanā?

Labots - Peleecis
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...